Itality (Gelateria Italiana)
Italiaans ijs

Geheim van Itality

Alle ijs wordt steeds zelf bereid, het roomijs van Itality ® word met verse koemelk en roomboter en de sorbets worden altijd gemaakt met verse vruchten. Iedere smaak die u proeft is authentiek en met passie gemaakt, zonder kleurstoffen, smaakversterkers of additieven en dat appreciëren de klanten van Itality enorm. Daarom is ons ambachtelijk ijs duidelijk te onderscheiden van de andere ijsbereiders.

Geheim van ijssalon Itality
Ambachtelijk ijsbereiding Itality

Ambachtelijke ijsbereiding

Wij beschikken over een supermoderne HTST mixplant (High Temperature Short Time). Hiermee maken we onze basismix volgens de laatste technieken en wordt ons ijs toch op de vertrouwde ambachtelijke wijze bereid. De ketels van 1200 liter per stuk vullen we met verse koemelk, suiker en roomboter. Deze verwarmen we voor tot 55 graden. Daarna wordt de melk door de warmtewisselaar gepompt, waar de melk heel even tot 90 graden wordt verhit (laag pasteuriseren). Hierdoor blijft de verse koemelksmaak behouden.

Geheim recept van Itality

Vervolgens wordt de melk gehomogeniseerd en door een andere warmtewisselaar, die in verbinding staat met de ijswaterinstallatie, teruggekoeld naar drie graden. Hierna voegen we er – naar geheim recept – nog de nodige natuurlijke ingrediënten aan toe. Dan hebben we de basismix klaar. Deze wordt overgepompt naar de bewaarketels.

Het ijs halen we, na ongeveer tien minuten draaien bij -30 °C, uit de machine. Het kan hierna direct de vijf literbak in.

Geheim recept Itality
Ambachtelijk ijsbereiding Itality

Bokvriezers:

voor het beste resultaat

Itality ® (Gelateria Italiana) is één van de weinige Italiaanse ijsbereiders in België die ijs draait met zogeheten Carpigiani-bokvriezers. Deze ijsmachines zijn zeer arbeidsintensief, maar geven het allerbeste resultaat: ambachtelijk ijs met een stevige, vaste structuur.

De basismix gaat in de ijsmachine. Afhankelijk van de smaak voegen we hieraan nog vers fruit, noten of chocolade toe.